2022. február 14., hétfő

Kókuszkocka eperöntettel


Az öntethez nagyon jól használható bármilyen fagyasztott bogyós gyümölcs, málna vagy vegyes erdei keverék. A klasszikus kakaós kókuszkocka egy szuper retro sütemény, amit fehéren is el lehet készíteni, narancshéjjal, vaníliával ízesítve a piskótát.

A tésztához:

6 tojás

6 dkg eritrit

1/2 tk. sütőpor

6 dkg átszitált finom őrlésű kókuszliszt

5 csepp narancsolaj vagy 1 bionarancs reszelt héja

A bevonathoz:

2 dl kókusztej

5 dkg eritrit 

10 dkg kókuszzsír

vanília őrlemény vagy kivonat, ízlés szerint

kb. 15 dkg kókuszreszelék

A gyümölcsszószhoz:

50 dkg fagyasztott eper, málna vagy vegyes bogyós gyümölcs

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig keverjük az eritrittel, és a fehérjehabbal felváltva, kanalanként belekeverjük a sütőporral elkevert kókuszlisztet, majd beleforgatjuk a narancshéjat. Egy négyzet vagy téglalap alakú sütőformába öntjük és 170 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük. A bevonathoz felmelegítjük a kókusztejet, felolvasztjuk benne az eritritet és a kókuszzsírt, vaníliával ízesítjük. A kész piskótát kockákra vágjuk, belemártogatjuk a bevonóba, megforgatjuk a kókuszreszelékben, és rácson kihűtve, a gyümölcs szósszal tálaljuk. (Ha nagyon magos a gyümölcs, akkor én sűrű szitán átpasszírozom).

    


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése