2021. október 14., csütörtök

Fűszeres sült csirke zellerhasábbal


Nagyon szeretem az ilyen egyszerű és pár perc alatt előkészíthető ételeket, mint ez a tepsis csirke zöldségekkel. Ezek a paleo igazi gyöngyszemei, mert ilyenkor nem utánozni próbálunk valamit, ami egyébként lisztes, cukros, tejes, hanem szuper szezonális, helyi alapanyagokból készítünk ételt, ami önmagáért beszél és isteni finom. Nem tudom, hogy szoktatok-e magatok keverni otthon fűszerkeverékeket, én igen és ajánlom, hogy ti is próbálkozzatok vele. A csirkéhez használtam egy ilyet, pirospaprika, római kömény (lehet magyar kömény is), pici kurkuma, gyömbér és bors van benne. A zöld fűszerek és a paradicsom a teraszon teremnek, itt oregánó, rozmaring és zsálya került a tepsibe.

Hozzávalók:
személyenként 1 felső és 1 alsó csirkecomb
fűszerkeverék, ízlés szerint
1 lilahagyma, hámozva, karikázva
4 (vagy több) fokhagyma gerezd, hámozva
1-2 paradicsom, negyedelve
1 nagy zellergumó, hámozva, hasábokra vágva
kókuszzsír a sütéshez

A csirke darabokat besózzuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, ráfektetjük a csirkét, a darabolt zöldségeket, megszórjuk kis kókuszzsír darabokkal és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. A világ legegyszerűbb vacsorája, mert onnantól, hogy bekerült a sütőbe, magától elkészül, köretestül, mindenestül együtt.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése