2021. június 14., hétfő

Nyári pizza


Megjelent az Immunerősítő ételek 2. című szakácskönyvem. A tőlem megszokott módon rengeteg változatos zöldség recept van benne, meg persze minden egyéb is, de a zöldségek kreatív felhasználása mindig a kedvenc kategóriám volt a főzésnél. Ezt a tészta nélküli pizzát gyerekeknek is lehet kínálni, az édesburgonyás alap nagyon jól harmonizál ezekkel a feltétekkel. 

 

4 személyre:

1 kg édesburgonya, párolva

só, bors

1 mk. oregánó

2 tojás

12 dkg manióka liszt (Yungas Pro márka szuper minőség!)

10 ek. pizza szósz (házilag is lehet készíteni, de üveges is jó)

2 kisebb paradicsom, karikázva

1 kis cukkini, vékonyan karikázva

1 lilahagyma, vékonyan karikázva

pár szem olajbogyó

friss bazsalikom levelek

olíva olaj


A párolt édesburgonyát összetörjük, hozzáadjuk a sót, borsot, oregánót, a tojásokat és a

lisztet. Két lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral, kiolajozzuk és a masszát kettéosztva két 25

cm átmérőjű kerek lapot formázunk belőle. 210 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük

őket. Közben előkészítjük a feltéteket. A lepényeket megkenjük a pizza szósszal, a tetejükre

terítjük a hagyma, cukkini és paradicsom szeleteket, és a darabolt olajbogyót. Megsózzuk,

pici olíva olajjal meglocsoljuk és kb. 12 percre visszatesszük a sütőbe. Friss bazsalikommal megszórva

tálaljuk.

1 megjegyzés:

  1. Kedves Elmira!
    Köszönöm a receptet! Kérdezném, hogy manióka liszt helyett mi lehet még jó, mert van kb 8 féle lisztem, de manióka pont nincs.
    Köszönöm

    VálaszTörlés