2020. május 30., szombat

Csirkemell tekercs zöldspárgával és édesburgonyával



 Amíg tart a spárga szezon, addig minden alkalmat megragadok, hogy ehessem, mert nagyon szeretem. Könnyű, egyszerű fogás, mégis sokkal különlegesebb, mintha csak úgy simán megsütünk egy csirkemellet. Nálam mindig nőnek friss fűszernövények a teraszon, most egy hatalmas bokor oregánó van, jobban mondva kétféle oregánó, zsálya, fokhagyma snidling, bazsalikom, rozmaring, narancsmenta és ananász zsálya. A legkönnyebb kertészetben beszerezni a palántákat, de pl. a METRO áruházakban is jó választék van. Ha valaki kerülni szeretné a paradicsomot, reszelt cukkinival is nagyon finom lesz a töltelék.


8 kis szelet csirkemell filé, vékonyra klopfolva
só, bors
5 dkg ghí, vaj vagy kókuszzsír
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 ek. friss oregánó
1 ek. friss bazsalikom
25 dkg hámozott, kimagozott paradicsom
1 csokor petrezselyem, aprítva
só, frissen őrölt bors
A körethez:
50 dkg zöldspárga
2 db kisebb édesburgonya
1 ek. kókuszzsír

A csirkemell filéket sóval és borssal fűszerezzük. A ghí felén megfuttatjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a vágott oregánót és bazsalikomot, és a paradicsom héjától, levétől és magjaitól megszabadított, egészen apróra vagdalt húsát. (A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, így könnyen lehámozhatjuk őket). Hozzáadjuk a petrezselymet, kevés sót és a csirkemell filéket bekenjük vele. Feltekerjük, és a maradék zsiradékon a roládokat serpenyőben minden oldalon szépen megpirítjuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. Felszeletelés előtt pihenjenek legalább öt percig.

A spárga szárvégeit letördeljük, eldobjuk és a hosszabbik, fejes részt vízgőzben pár percig pároljuk. Az édesburgonyát vékonyan felszeleteljük, és egy kis kókuszsírral, sóval, sütőben vagy serpenyőben megsütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése