2018. augusztus 14., kedd

Zsályás kacsamáj zöldségekkel


Egyszerű és nagyszerű, az egyik kedvenc ételem. Nem tart sokáig elkészíteni, ami a melegben azért mégis csak egy előny. A pecsenye kacsamáj talán a legfinomabb a szárnyas májak közül és ezt az ételt szigorúan kacsazsírral sütöttem!

Hozzávalók 2 adaghoz:
30 dkg pecsenye kacsamáj, darabolva
kacsazsír
friss zsálya, aprítva
só és frissen őrölt bors
friss petrezselyem, aprítva
friss oregánó, aprítva
3-4 szál újhagyma, aprítva
3 sárgarépa, karikázva
1 kisebb édesburgonya, kockázva

A májdarabokat mindkét felükön kisütjük a kacsazsíron és félretesszük. A serpenyőhöz még egy kis zsírt adunk és a zöldségeket is átpirítjuk rajta. Hozzátesszük a fűszereket, sót, borsot és puhára pároljuk. A májjal tálaljuk. Itt friss tölgyfasaláta is volt hozzá. Nálam mindig van a hűtőben valamilyen zöldsaláta, gyakran egyszerre többféle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése