2018. július 14., szombat

Grillezett vörös márna színes zöldségekkel




Ebben a gyönyörű időben nagyon szeretünk kint enni a szabadban. Grillezni nemcsak hétvégén, hanem még hétköznap esténként is lehet és a gyerekek is szeretik. Sőt, vendégvárásra is ideális a grillparti. Bármilyen kisebb testű halat lehet egyben grillezni, az itthon kaphatók közül barátibb ára van és nagyon finom például a pisztráng. Ezt a vörös márnát a pótfiaméknál sütöttük egy kisvárosban, Anglia déli partján. Ott nyilván egy csomó tengeri hal sokkal hétköznapibb és olcsóbb, mint nálunk, de mi is megkereshetjük a megfelelő hazai alternatívákat. A gyönyörű sárga héjú mini patisszonok egy biotermesztőtől származnak a piacról, ilyenkor van szezonjuk és imádom őket. A színes mángoldnál pedig kevés szebb zöldség van, úgyhogy ez az összeállítás elég szívet melengető.

A halhoz:
fejenként egy kisebb hal (egy nagy pisztráng két embernek is elég)
só és frissen őrölt bors
friss bazsalikom és petrezselyem
2-3 fokhagyma gerezd, szeletelve
citrom karikák
A patisszonhoz:
kicsi, zsenge patisszon
só, bors
olíva olaj
tetszőleges friss zöldfűszer

A halakat besózzuk,, borssal ízesítjük. A hasüregükbe teszünk bazsalikomot, petrezselymet, néhány szelet fokhagymát és két citromkarikát. Az egész hal sütéséhez olyan speciális kétrétegű rács kell, amiben könnyen meg lehet fordítani és mivel összeszorítja a halakat, nem potyognak ki a hasából, amiket beletettünk. A sütési idő a mérettől függ, lehet 15, de akár 25 perc is.

A patisszonokat szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és az olíva olajon megsütjük. Zöld fűszerrel megszórjuk. A mángold mindössze egy kis párolást igényel (én egy nagy serpenyőben szoktam, egy kevés zsiradékon), először a feldarabolt szárrészeket, majd néhány perc után a leveleket is hozzáadjuk. Fokhagymával, pici citromlével ízesítve nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése