2016. május 1., vasárnap

Bárányborda indiai fűszerekkel


Öcsémék családjában az a szokás, hogy a többiek főznek egy 3-4 fogásos díszvacsorát egymás születésnapjára. Legutóbb a sógornőm volt az ünnepelt, és ez volt az egyik fogás az ünnepi vacsorán. Kár, hogy nem lehettem ott...


4 adaghoz:
60 ml extra szűz olíva olaj
2 ek. friss zöldcitromlé
1 ek. zúzott fokhagyma
½ tk. só
1-1   tk. őrölt római kömény és koriander
fél-fél tk. őrölt gyömbér és fekete bors
16 bárányborda szelet

Keverjük össze a páchoz a húson kívül az összes összetevőt. A hússzeleteket fektessük egy tálcára és öntözzük meg a páccal. Takarjuk le és a hűtőszekrényben érleljük 2 órát. Forró serpenyőben süssük mindkét oldalon 5-6 percig. A gránátalmás fejes saláta nagyon finom köret hozzá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése