2015. december 6., vasárnap

Narancsos „túrótorta”


A lányom készítette ezt az isteni tortát egy kedves barátunknak, aki egyben edzőtársunk is. Nagyon szeret sütni-főzni…vajon honnan örökölte? J Tíz szeletre lehetett vágni kényelmesen.

Tészta:
15 dkg gesztenye liszt
1 dkg NoCarb rostmix
4 dkg földimandula liszt
10 dkg ghí
5 dkg eritrit
1 tojás + 1 sárgája
Töltelék:
40 dkg ToTu
2 ek. kókusztej
½ tk. vanília őrlemény
1 narancs leve

A liszteket a ghível, az eritrittel és a tojásokkal gyúrjuk össze és nyomkodjuk bele egy kerek piteformába, úgy, hogy egy kis pereme is legyen. Villával szurkáljuk meg és 180 fokon süssük elő 10 percig.
A töltelék összetevőit botmixerrel keverjük össze, és kenjük a kihűlt tésztaalapra. Letakarva, hűtőszekrényben pihentessük minimum 12 órát. Tálalás előtt díszítsük fel naranccsal, mandarinnal, mandulával, csokoládéval, ami tetszik.


1 megjegyzés:

  1. Kedves Elmira!

    Nem 4 dkg a földimandula liszt?

    Üdv
    Szilágyiné Tünde

    VálaszTörlés