2015. augusztus 14., péntek

Csokis mazsolás keksz



Nagyon finomra sikerült ez a keksz. A földimandula, a maga természetes édességével amúgy is nagyon jó sütemény alapanyag. Gumós növény, nem tartozik a diófélékhez, mandula allergiások is fogyaszthatják. Kapható durva szemcsés őrlemény és finom, porállagú liszt, mindkettő nagyon jól használható különféle süteményekhez, sőt, kenyerekben is!

16 db nagyobb kekszhez:
15 dkg földimandula őrlemény (durva őrlésű)
5 dkg finom őrlésű földimandula liszt
10 dkg darált kókuszreszelék
1 csipet szódabikarbóna
2 dkg útifű maghéj
10 dkg eritrit
1 csipet vanília őrlemény
4 tojás
10 dkg puha kókuszzsír vagy ghí
7 dkg apróra vágott cukormentes étcsokoládé
7 dkg mazsola

Az összes hozzávalót alaposan összegyúrjuk, és először gömböket formázunk a masszából, majd tenyérrel kilapítjuk őket. Én viszonylag vékonyabb, nagyobb kekszeket készítettem. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt sültek meg.

8 megjegyzés:

  1. Mennyei, hihetetlenül finom.
    Köszönjük szépen

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, nagyon örülök, hogy ízlett!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Elmira!
    Tudnál tippet adni, hogy hol érdemes a kétféle földimandulát beszerezni?
    köszi
    mária

    VálaszTörlés
  4. Kedves Mária!

    Én az Ehetemmm boltban vettem, az Üllői út 11-13.ban, közel a Kálvin térhez.

    VálaszTörlés
  5. Kedves Elmira!
    Privit hol lehet neked írni?
    Köszönettel
    Anna

    VálaszTörlés
  6. Kedves Anna, a paleo.tanacsado@tenyek-tevhitek.hu-n

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm! Mindenhol kerestem már az elérhetőséget.

    VálaszTörlés