2014. április 13., vasárnap

Pisztráng és fagylalt



Vannak napok, amikor se vásárolni, se hosszasan főzni nincs kedvünk, ilyenkor jön a mélyhűtő meg a kamra feltúrása alapanyagok után. Ez történt itt is, amikor is a mélyhűtőben találtam egy pisztrángot. Volt itthon egy csomó maradék endívia és egy szem édesburgonya is lapult a hűtő fiókjában. Lett belőle gyors és finom vacsora.

2 személyre:
1 egész pisztráng
2-3 szelet bacon
só, bors
extra szűz olíva olaj vagy kókuszzsír
2 fej endívia, negyedekre vágva
1 édesburgonya, vékonyan felkarikázva

A halat sózzuk, borsozzuk, kizsírozott tűzálló tálba helyezzük, ráfektetjük a bacon szeleteket, és a zöldségeket. Meghintjük egy kis olajjal, a zöldségeket is picit megsózzuk és az egészet 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

Desszertnek a Baross cukrászdában vásárolt fagyikat ettük. Azt hiszem, erről a cukrászdáról egy kicsit méltatlanul kevés szó esik, pedig régóta következetesen paleo készítményeket árusítanak. Most már szinte az összes süteményt eritrittel édesítik. A fagylaltnál ez nem működik, így ez xilittel készül. Sokféle ízt kínálnak, mi csokit, bodzát, meggyet és fahéjas aszalt szilvát kóstoltunk. Nagyon kellemes, könnyű fagylalt, és a kókusztej egyikben sem dominálja túl az ízt. A meleg nyári hónapokban rendszeres látogatók leszünk, az tuti.

1085 Bp. Baross utca 48. Minden nap nyitva vannak!

Link itt:
https://www.facebook.com/barosscukraszda


1 megjegyzés: