2014. március 1., szombat

Avokádókrémes falatkák Serrano sonkával

 
 
 
Nyakig benne vagyok a szakácskönyv írásban, a téma: snackek, party falatkák. Nagyon tetszik, nagyon örülök ennek a feladatnak. Így nyilvánvalóan a gondolataim is a falatkák körül kalandoznak. Ezeket még a karácsonyi vendégeskedésnél tálaltam és nagy sikert arattak!
 

25 dkg őrölt mandula

7 dkg szezámliszt

2 tojás

10 dkg reszelt grana padano sajt

1 kk. pirospaprika

½ kk.

3 dkg libazsír

A mandulát, a szezámlisztet, a tojásokat, a parmezánt, a paprikát, a sót és a libazsírt összegyúrjuk, és vékony lappá kinyújtjuk. Korongokra vágjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük (kb. 16 perc).

Avokádó krém
2 nagy avokádó
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
egy pici csili
1 ek. citromlé
1 fél fej lilahagyma, apróra vágva
só, frissen őrölt bors
 
+ pár szelet serranói vagy pármai sonka (vagy fekete erdei)
Az avokádót botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a fokhagymát, a csilit, a citromlevet, a hagymát, sót és borsot. A kihűlt "sós kekszekre" halmozzuk, egy kevés sonkával díszítjük.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése