2014. január 8., szerda

Diós csokis puding


Az angolok karácsonykor karácsonyi pudingot esznek, ami egy nagyon gazdag sütemény, rengeteg aszalt gyümölccsel és alkohollal dúsítva. Én is imádom, a férjemről már nem is beszélve, aki ezzel az ünnepi desszerttel nőtt fel, tehát neki a gyerekkorát idézi. Az alábbi desszert ennek a típusú édességnek egy nagyon leegyszerűsített változata, ami nem gőzben főzve készül, mint az eredeti, hanem a sütőben sül. Újévre is jó lesz…. Ez a mennyiség hat adagra elegendő.

20 dkg darált dió
15 dkg apróra vágott datolya

½ kk. vanília őrlemény
10 dkg apróra vágott étcsokoládé

1 ek. Xukor zéró4x
4 tojás

Az összes hozzávalót alaposan összekeverjük, a masszát egy tűzálló tálba öntjük. 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 percig sütjük. Mandula- vagy kókusztejszínnel tálaljuk.

 

   

2 megjegyzés:

  1. Egy igazi british pudding paleósított receptjéért akár a főtt gyümölcsöt is bevállalnám! Gyuri

    VálaszTörlés
  2. Egy igazi british pudingban annyi aszalt gyümölcs van, hogy az már nyersen is cukorbomba. Egyébként bármilyen klasszikus receptet elő lehet venni, a cukrot lecserélni valamilyen paleo édesítőre, a lisztet gesztenyelisztre és tápióka keményítőre, és íme, már ott van az angol puding.

    VálaszTörlés