2013. november 22., péntek

Sült csirkemáj cikórialevélen


Mostanában meg vagyok vadulva a friss, ropogós levelekért. Szerencsére van egy lelőhelyem, ahonnan folyamatosan tudom vásárolni a szebbnél szebb salátákat. A lilalevelű cikória most, a hidegebb időben fejesedik, és valami isteni finom. Meg is lehet párolni vagy pirítani, de szerintem nyersen az igazi. A minap ezt reggeliztem, tudom, kicsit bizarr, de nálam a reggeli nagyon rugalmas étkezés, egyrészt, mert általában későn történik (majdnem vagy teljesen ebédidőben), másrészt mert mindig másra van épp gusztusom. Szóval a kókusztejes kakaó-muffin reggelitől a cikóriás csirkemájig nálam minden belefér :-)

Hozzávalók 2 adaghoz:
3 nagy levél cikória (vagy egyéb saláta)
25-30 dkg csirkemáj, darabolva
1 ek. kókuszzsír a sütéshez
só, bors
1 nagy gerezd aprított fokhagyma
1 csipet csili
1/2 kk. szárított bazsalikom
1 ek. fitPaleo gránátalmás balzsamecet
a tetejére vágott petrezselyem vagy friss bazsalikom

A májat a zsíron megsütjük, az összes fűszerrel megszórjuk, a balzsamecettel meghintjük és pár percig még pirítjuk. A salátaleveleken (vagy abba csomagolva) tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése