2013. március 14., csütörtök

Zöldséges csirkeleves


Miután visszatért a hűvös, nyirkos idő, jól fog esni hétvégére egy tartalmas, forró leves. A kép nem a sajátom, de ezt most nézzétek el nekem, nagyon a finishben vagyok a paleo szakácskönyv gyerekeknek projecttel, alig van időm bármi másra. A képen látható levesbetét sült tortilla csíkok, ezt simán tudjuk helyettesíteni paleo lisztekből készült ropogós rudakkal.

4 személyre:
2 fej lilahagyma, aprítva
2-3 nagy gerezd fokhagyma, aprítva
1 ek. libazsír
20 dkg felkockázott gomba
1-1 fél sárga és piros kaliforniai paprika, apróra vágva
40 dkg csirkemell filé, felkockázva
1 olasz paradicsom konzerv
sok friss petrezselyem

A libazsíron futtassuk meg a lilahagymát, és mikor már üveges, adjuk hozzá a fokhagymát, a gombát, a paprikát, és a csirkemell filét. Kevergetve pirítsuk kb. 10 percig. Tegyük hozzá a feldarabolt paradicsomot, és öntsük fel 1,3 liter erőlevessel. Sóval, borssal ízesítsük, és további 15 perc alatt főzzük készre. Sok friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

A ropogós rudakhoz:
1 tojás
3 dkg szezámliszt + annyi mandulaliszt, amivel gyúrható massza lesz
1 csipet szódabikarbóna
só, zsiradék

A "tésztát" kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, és kizsírozott tepsire fektetjük. A tetejét is megkenjük, és 170 fokos sütőben ropogósra sütjük.

 



2 megjegyzés:

  1. Kedves Elmira!

    A szakácskönyv megjelenése mikor várható?

    VálaszTörlés
  2. Kedves Anita,
    Május végén jelenik meg.

    VálaszTörlés