2013. február 28., csütörtök

Sült cikória pulykamellel


Imádom ezt a zöldséget! A világon nincs egyszerűbben elkészíthető étel és az íze-állaga valami fenséges: édeskés-kesernyés, roppanós-selymes, szóval nagyon jó! Öt perc alatt lehet belőle köretet varázsolni.

2 adaghoz:
3 fej cikória, hosszában kettévágva
1 ek. libazsír
40 dkg vékonyan szeletelt pulykamell
só, bors
pirospaprika
kurkuma
oregánó
zúzott fokhagyma

A húst bedörzsöljük a fűszerekkel, és serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütjük. A cikóriát először a vágott felével lefelé a forró serpenyőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a felülete megkaramellizálódik. Megforítjuk, a másik felét is megsütjük és már tálaljuk is!

3 megjegyzés:

  1. Kedves Elmira, ez nagyon ínycsiklandónak tűnik! A cikóriát hogyan kel megenni (én eddig mindig olajban eltett befőttként vásároltam) ? a külső levelei is emészthetőek? Köszönöm a válaszát!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen! Nem véletlenül az olajos articsókára gondoltál? Cikóriát még nem láttam olajban eltéve...

      Törlés
  2. Az egész zöldséget meg lehet enni, úgy, ahogy van. Én hosszában kettévágom, és serpenyőben megsütöm. Nem tart sokáig.

    VálaszTörlés