2012. december 22., szombat

Rántott hal karácsonyra


A halászléban kb. minden paleo, ezzel nincs semmi gond, de a klasszikus főfogáshoz ragaszkodóknak itt egy nagyon egyszerű recept a hagyományos karácsonyi rántott hal kiváltására:

fejenként két szelet fehér húsú hal (lehet pontyfilé, afrikai vagy magyar szürke harcsa, tilápia, ki, mit szeret)
só, bors
10 dkg szezámliszt (újra kapható!)
4-5 felvert tojás
20 dkg őrölt mandula
3-4 dkg reszelt parmezán (vagy egy kis kókuszreszelék)
1 ek. reszelt citromhéj
2 ek. apróra vágott petrezselyemzöld
zsír a sütéshez
citrom gerezdek a tálaláshoz

Az őrölt mandulát összekeverjük a parmezánnal, a citromhéjjal, és a petrezselyem zölddel. A halfiléket sózzuk, borsozzuk, szezámlisztben, tojásban, és a mandula keverékben megforgatjuk és egy ujjnyi forró zsiradékban, mérsékelt lángon, mindkét felükön megsütjük. Több réteg konyhai papírtörlőre tesszük, hogy a feleslges zsiradékot felitassa, és frissen tálaljuk. Házi majonézzel, zellerpürével, vagy hasábra sütött gyökérzöldségekkel, salátával tálalhatjuk.

1 megjegyzés:

  1. Segítséget kérnék tapasztaltabb paleósoktól!
    A problémám a hagyományos sütéssel, hogy hiába felügyelem a sülést, akkor is a lepergő bunda miatt nagyon füstös íze lesz a rántott húsfélének, sütőben is meglehet vajon sütni ezeket, és ha igen kb. mennyi idő, és akkor kell előfőzni pl. csirke combnál, vagy elég nagyon vékonyra klopfolni?

    Köszönöm a segítséget

    VálaszTörlés