2012. október 20., szombat

Bounty szelet


 
A Gastroyal új, bővített paleo étlapja, ami néhány hét múlva már elérhető lesz, tatalmazni fog a legszigorúbb elvek szerint paleózók számára is bőséges kínálatot. Ehhez az ételsorhoz tervezek most desszerteket, és ez a Bounty szelet egyike lesz a finomságoknak. Eritrites csokoládéval készítve nagyon alacsony a szénhidráttartalma (1 adag 3,55 gr), de ezek szép emberes adagok, tehát valójában a fele is elég egyszeri étkezésre. A csokoládét Marton Ildikó, a Paleo bon-bon tulajdonosa készítette. Próbáljátok ki, mert nagyon finom!

8 db méretes szelethez:
A kókusz réteghez:
18 dkg eritrit
1/2 dl víz
4 dl kókusztej
1/2 teáskanál vaníliaőrlemény
20 dkg kókuszreszelék 
5 dkg kókuszzsír
A csokoládés részhez:
2 dl kókusztejszín
15 dkg eritrites étcsokoládé

Az eritritből és a vízből szirupot főzünk. Hozzáadjuk a kókusztejet, a vaníliát, a kókuszreszeléket és a kókuszzsírt. Takarék lángon, kevergetve további kb. 10 percig főzzük. Kerek formába kanalazzuk, ( a legegyszerűbb, ha kiemelhető az alja lesimítjuk, kicsit kihűtjük. A kókusztejet felmelegítjük, a darabokra tördelt csokoládét hozzáadjuk, és megvárjuk, amíg elolvad. Összekeverjük, és a kókuszos rétegre kanalazzuk. Egyenletesen elsimítjuk, és néhány órára hűtőszekrénybe tesszük. Cikkekre vágva tálaljuk.

 

12 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök ennek a szénhidrátmentes édességnek! (És annak is, hogy majd a rendelhető termékek között is lesznek eritrites, ch-mentes édességek!)

    Időről időre váltogatom a belső arányokat a táplálkozásomban, aszerint, ahogyan érzem, hogy szükséges. Most épp ismét egy minimális szénhidrát időszak van. Ez néha azért is kihívás, mert nem tudok huzamosan és sok húst enni.

    Már a nyáron próbálgattam hasonló édességeket, volt egy tojássárgája alapú kókuszos, ami inkább egy tojáslepényhez hasonlított küllemében :-)De édes volt, és egész kellemes..

    Szóval, biztosan kipróbálom ezt a kókuszos édenkert ízét.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Elmira!
      Ha van lehetőség valahol az eritrites csokoládé megvásárlására, kérem segítsen ebben, ugyanis sehol sem találtam, és szeretném kipróbálni.
      Üdvözlettel:
      S.Andra

      Törlés
  2. Marton Ildikó a csokoládé készítője. E-mail címe: maruvia@gmail.com

    VálaszTörlés
  3. Kedves Elmira!

    Nagy örömmel fogyasztom a Gastroyal paleolit ételeit, amelyek valóban nagyon ízletesek.

    Egy kérdésem/kérésem lenne csupán: Kérem járjon közben annak érdekében, hogy feltüntessék az ételek kcal értékét is, hiszen nem csak egészségesen próbálok étkezni, hanem az energia bevitelre is próbálok odafigyelni, sok más paleolit étrendet követő társammal együtt.

    Előre is hálásan köszönöm segítségét!

    Üdv:
    H. Helga

    VálaszTörlés
  4. Kedves Helga!

    A paleolit étrendben nem számolunk kalóriát, mert ha normális adagokat eszünk paleo alapanyagokból készült ételekből, akkor kiegyensúlyozott lesz a kalória bevitelünk. Az új, bővített étlapon azonban, ami november végétől elérhető lesz, a radikális, ketogén változatnak a kalória értékei is jelölve lesznek.

    VálaszTörlés
  5. Kedves Elmira!

    Ehhez a tortához mekkora tortaforma az ideális?

    Üdv:
    Nikoletta

    VálaszTörlés
  6. Kedves Niki, úgy emlékszem, ez kb. 13 cm átmérőjű forma volt, szóval viszonylag kicsi. A süti tömör gyönyör, nem kell belőle sok :-)

    VálaszTörlés
  7. Kedves Elmira!
    Hogy hívják pontosan ezt az eritrites csokit és hol lehet beszerezni? Előre is nagyon köszönöm!
    Üdvözlettel: Andi

    VálaszTörlés
  8. Nincs külön márkaneve, beszerezhető a paleocentrum.hu-nál, vagy bármelyik paleo szaküzletben.

    VálaszTörlés