2012. június 12., kedd

Gelarto rosa - na végre!!!




A Belváros eme gyöngyszeme már 5 éve üzemel, és ebből harmadik évada nyírfacukros fagylaltot is árul. Nyilván az én hibám, hogy eddig még nem botlottam bele. Most is teljesen véletlenül láttam meg, este, mikor már zárva voltak, de ki volt írva, hogy mindig van valami cukormentes, laktózmentes, és gluténmentes opció náluk. Na, persze nekem se kellett több, ma délelőtt visszamentem. Nagyon érdekes ízkombinációkkal és csak természetes alapanyagokkal, hagyományos receptúrákkal dolgoznak, minden helyben készül. Specialitásuk, hogy a tölcséres fagylaltot rózsaformában kenik a tölcsérre, nagyon dekoratív. A kínálat egy része cukormetes, és ezen belül a gyümölcsfagylaltok tejmentesek is. A képen látható erdei gyümölcs és málna teljesen paleo kompatibilis volt, és kifejezetten finom! Estére lányom búcsúvacsorájához vettem még sárgadinnye és citromfüves gyömbér fagyit is, mindkettő szuper finom. Szóval menjetek, fagyizzatok, örüljetek, vigyétek a paleo gyerkőcöket! (Egyébként a kávéjuk is nagyon finom.) Évek óta minden nyáron megdöbbenek rajta, hogy mennyire sehol nem lehet egy normális cukormentes fagylaltot kapni. Nem hiszem, hogy nincs rá igény, rengeteg cukorbeteg, fogyókúrázó, vonalaira vigyázó ember van és eddig is volt, mielőtt a paleo megjelent volna Magyarországon. Szóval végre!!!!!

5 megjegyzés:

  1. Óóó...itt már fagyiztam tavaly. Fel sem tűnt, hogy cukormenteset is árulnak. Fotóm is van róla a FB-on, hogy milyen szép rózsát kaptam :)

    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2119694880322&set=a.1203727021698.2032295.1484289517&type=3&theater

    Elmira, ismét csak hálámat tudom kifejezni az igen értékes információért!

    VálaszTörlés
  2. Itt is lehet kapni tejmentes, cukormentes fagylaltokat és nyírfacukorral készült édességeket:-) és nagyon finom ajánlom mindenkinek, itt ettem először csokoládé fagyit amit tejmentesen készítettek és nagyon finom volt:-)ja és itt tej és cukormentes csokiöntetet is kérhettem a fagyimra:-)

    itt a cím: Vári cukrászda: 1162 - Budapest,
    Szlovák u. 86. (Szlovák és Csömöri utca sarok)

    VálaszTörlés
  3. Köszönjük az infót! A Vári cukrászdáról sok jót hallottam, örülök, hogy ott is vannak ilyen alternatívák.

    VálaszTörlés
  4. GELARTO ROSA MÁR NINCS A DEÁK TÉREN!!!!!!!!!!!!

    Szia Mindenki!

    Tegnap ellátogattam a Gelarto Rosa-ba egy kollégámmal.

    Csak szeretném megjegyezni, hogy mások ne kóvájogjanak fölöslegesen, hogy ez a szórólap elég régi és a "megnyitottunk a Deák térnél" már sajnos idejét múlta, mert be is zártak a magas bérleti díj miatt.

    Nem értettük, hogy mi keressük ennyire rossz helyen vagy tényleg nincs, megkérdeztük egy patikában, hogy merre lehet ez a "rózsás" cukrászda, mire azt mondta a hölgy, hogy nem tudja, de egy másik hölgy is ezt a fagyizót keresi 3 napja. :)

    Amúgy finom volt a fagyijuk, nekem egy picit túl édes, főleg ha a nyírfacukorból használnak többet, annak lesz egy émelyítő utóíze.

    Elmira nagyon gusztusos a képen a fagyi amit ettél nekem nem adtak gombócba, te külön kérted? :)

    De köszönjük, hogy tudtunkra hoztad ezt a nagyszerű cukrászdát.

    Ági

    Csak a Bazilika közelében van boltjuk.

    VálaszTörlés
  5. Köszi Ági! Nyílt egy új üzletük Budán, a MOM Parknál is. Én beültem egy barátnőmmel, és így hozták ki a kért fagyit.

    VálaszTörlés