2011. május 10., kedd

Kapros csirkemell tekercs

Nagyon imádom a kaprot, és ilyenkor tavasszal valahogy különösen kívánatos. Zsenge tökkel, cukkinivel, uborkával párosítva is mennyei, de ennek a csirkemellnek a töltelékében sem utolsó! Ha valaki nem szereti az ízét, petrezselyemmel is helyettsítheti.

4 fél csirkemell
só, bors
1 apróra vágott póréhagyma
1 reszelt sárgarépa
1 nagy fej apróra vágott gomba
kb. 2 ek. friss, vágott kapor
5 ek. Olajessimo vagy Paleolaj

A csirkemell filéket hosszában kettévágjuk, vékonyra kiklopfloljuk, sózzuk, borsozzuk. Az olaj felén megpirítjuk a pórét, a sárgarépát, és a gombát. Belekeverjük a vágott kaprot. Ebből a keverékből egy-egy evőkanállal a vékonyra klopfolt csirkemell szeletekbe töltünk és szorosan feltekerjük. Az olaj másik felét hevítjük egy nagy serpenyőben, és a tekercseket minden oldalon szép pirosra sütjük. Aláöntünk egy kevés vizet, lefedjük és kb. 10 perc alatt készre pároljuk. Párolt brokkolival tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. Kedves Elmira!

    Először is szeretném köszönetemet és tiszteletemet kifejezni ezért az oldalért és a sok recept megosztásáért. Mindig innen próbálok először kinézni valamit, ha főzni szeretnék.
    Én gyarló férfiemberként azonban inkább az egyszerűbb recepteket keresem, szeretem :) Ezért, ha megoldható jó lenne ha a receptek mellett fel lehetne tüntetni az előkészítési és főzési időt is. Sajnos én annyira ezeket nem tudom a leírások alapján megbecsülni és a minap belevágtam a Zöldséges csirkeleves füstölt szalonnával receptbe és a Cukkinis töltött gomba receptbe is egyidejűleg. Mindkét étel elkészült és szuper is lett, szóval megérte az idő, de öszintén szólva a töltött gomba előkészítése (lehet, hogy csak számomra) igen sok időmbe telt. De hangsúlyozom, megérte :)

    Ezt a kapros csirkemellet is megcsináltam már egyszer, nagyon finom lett. Most azonban nagyobb mennyiségben szeretném ezt elkészíteni, és ezért arra gondoltam, hogy esetleg sütőben nem lehetne ezt valahogy megsütni? Ha esetleg meg tudná mondani, hogy hogyan, nagyon hálás lennék.

    Bár nem tartozik a tárgyhoz szeretném még megkérdezni, hogy mi a helyzet paleo szempontból a különböző maltitolos csokoládékkal? Egyes paleos helyeken látom, hogy árulják ezeket is.

    Köszönettel:
    Kovács Gábor

    VálaszTörlés
  2. Kedves Gábor!

    Majd igyekszem feltenni a főzési időket, bár, ahogy Ön is mondja, egy gyakorlott háziasszony fele annyi idő alatt készíti el ugyanazt. A maltitolos csokoládé fogyasztható, ugyanúgy cukoralkohol, mint pl. a xilit. Ízre jobbak a maltitolos csokoládék és olcsóbbak is. A kapros csirkemellet minden további nélkül meg lehet sütni sütőben. Egy kizsírozott tepsiben egymás mellé helyezi a tekercseket, és alufóliával lefedve 180 fokon süti kb. 30 percig. Ha szeretne egy kis színt, még rá lehet a végén pirítani fólia nélkül. A sütőt elő kell melegíteni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Elmira!

      Köszönöm szépen a segítségét!
      És majd igyekszem minél gyakorlottabbá is válni :)

      Köszönettel:
      Kovács Gábor

      Törlés