A mángold az egyik legszebb zöldség, különösen a színes szárú fajtája. A Lehel piacon van egy zöldfűszernövényeket árusító stand, oda mentem a minap friss mentáért, és ott láttam meg e gyönyörű példányokat. Nagyon egyszerű elkészíteni, bármilyen sült hús vagy omlett mellé tökéletes köret. Nekem még sorvadozott a hűtőmben egy fél doboznyi fonnyadt rukkola is, azt is belekevertem.
1 nagy csomó mángold
(rukkola, ha van)
3 gerezd fokhagyma, vékony szeletekre vágva
3 ek. olíva olaj
só, bors
Az olíva olajon megpároljuk a jól megmosott, lecsöpögtetett és feldarabolt mángoldot. Hozzáadjuk a rukkolát, a fokhagymát és sózzuk, borsozzuk. Az egész pár percet vesz igénybe.
Nagyon finomak az ilyen "leveles" zöldek. Vannak napok, amikor csak zöldet kívánok enni, nyersen, vagy valami kíméletes módon elkészítve.
VálaszTörlésMángoldot gyakran látok a Mammut biosétányon is, általában egészséges friss.