2012. július 5., csütörtök
Az első padlizsánunk
Teljesen odavagyok tőle, hogy a kertünkben elkezdtek termést hozni az elültetett palánták. Hihetetlenül terebélyesedik a patisszon, a cukkini, a dinnye, a paradicsomok nőnek, mintha húznák. Ezt a mini padlizsánt muszáj volt ma reggel lefotóznom, mert számomra nagy élmény, hogy nőnek körülöttem a termények. Férjem gondozza a kertet, azt mondja, soha nem gondolta volna, hogy ilyen is lesz egyszer. A szüleim jót nevetnének rajtam, ha látnák, hogy mit művelek a kertben - mondja. (Nyilván amikor épp rock zenész vagy lázadó festő volt, ezt nem hitte volna...). A kis padlizsánról eszembe jutott egy egyszerű nyári ötlet. Ezek kellenek hozzá:
2 padlizsán, hosszában vékony szeletekre vágva
néhány kanálnyi pesto szósz
vékony szelet sajt
olíva olaj
só, bors
A padlizsán két végét levágjuk. A megmaradt részt szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, pestoval megkenjük. Kettőt-kettőt egy-egy sajt szelettel a közepén összerakunk, és 190 fokos sütőben megsütjük. Friss salátával kínáljuk. Ha valaki nem fogyaszt sajtot, akkor egyszerűen a pestoval bekent padlizsánszeleteket sütheti meg.
Pestot nagyon egyszerűen készíthetünk olíva olajból, fokhagymából, pirított mandulából és friss bazsalikom leveleiből. A hozzávalókat turmixoljuk, sózzuk, borsozzuk. (Az eredeti pestoban fenyőmag és parmezán is van, de ezek nélkül sokkal olcsóbb, és így is finom.)
Bio termés?
VálaszTörlésAlig várom, hogy nekem is legyenek kis nevelgethető zöldségek a kertemben a pázsit helyén! :) Micsoda öröm lehet ez most neked! :)
VálaszTörlésIgen, tényleg az! Semmit nem permetezünk, de persze bio minősítésünk nincs. Az igazi biotermesztéshez a talajt is évekig elő kell készíteni.
VálaszTörlésÉs a szomszédnak sem szabad permetezni a szomszédban. :)
VálaszTörlés