tag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post6215300808793022465..comments2023-06-27T15:25:18.618+02:00Comments on Elmira paleo konyhája: Petrezselymes gnocchiElmirahttp://www.blogger.com/profile/14097970903815712918noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-55252164322391329952014-05-18T18:39:46.776+02:002014-05-18T18:39:46.776+02:00Kedves Veronika, olyan régen készítettem ilyet uto...Kedves Veronika, olyan régen készítettem ilyet utoljára, hogy nem emlékszem már annyira, de lehet, hogy túl sok volt a szóda, igen.Elmirahttps://www.blogger.com/profile/14097970903815712918noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-39841145193677709732014-05-18T11:58:54.843+02:002014-05-18T11:58:54.843+02:00Kedves Elmira!
Most főnek a galuskák. Ha kireped,...Kedves Elmira!<br /><br />Most főnek a galuskák. Ha kireped, az mit jelent? Túl nagyot csippentettem a szódabikarbónából?<br /><br />Üdv,<br />VeronikaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-77110316566939469182013-05-16T16:04:52.403+02:002013-05-16T16:04:52.403+02:00Kedves Elmira!
Az lenne a kérdésem, hogy súlyzózok...Kedves Elmira!<br />Az lenne a kérdésem, hogy súlyzózok, és ehhez vettem testtömegnövelőt. Nem szeretnélek feltartani, csak annyi lenne a kérdésem, hogy ezek az összetevők beleillenek-e a paleoba, vagy teljesen kerülni kellene őket.<br />Lehet, hogy ez sokakat érdekelhet.<br />- dextróz<br />- ultraszűrt tejsavó fehérje koncentrátumok (ha jól láttam, tejből, szójából és tojásfehérjéből kivonva)<br />- maltodextrin<br />- 10-12% kakaópor<br />- só<br />- természetes és mesterséges aromák (vanília, csokoládé)<br />- sűrítőanyagként xantán gumi.<br /><br />Köszönöm a választ. Ha tudsz,kérlek segíts! Vagy öntsem ki?<br />Köszönöm szépen.<br />Üdv<br />FerencFeri Ferihttps://www.blogger.com/profile/08683095121830305417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-34302626782109752852013-05-08T23:08:46.222+02:002013-05-08T23:08:46.222+02:00Köszönöm a választ! (((-: Akkor marad a szezámlisz...Köszönöm a választ! (((-: Akkor marad a szezámliszt. Azért egy darabot kipróbálok, és majd beszámolok róla, milyen lett.<br />Köszönöm.Feri Ferihttps://www.blogger.com/profile/08683095121830305417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-6511533264127932152013-05-08T23:04:44.568+02:002013-05-08T23:04:44.568+02:00Kedves Ferenc, töredelmesen bevallom, hogy soha él...Kedves Ferenc, töredelmesen bevallom, hogy soha életemben nem rántottam be semmit, paleo előtt sem. Szerintem panírnak kicsit meredek, mert nagyon zöld és az íze is elég intenzív. Inkább mandulával, szezám, kókuszliszttel érdemes panírozni. Kísérletezni mindig lehet, mert lehet, hogy kisül belőle valami jó!<br />Elmirahttps://www.blogger.com/profile/14097970903815712918noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-89920448040191296332013-05-08T23:04:34.112+02:002013-05-08T23:04:34.112+02:00Kedves Elmira!
Érdeklődök, hogy a tökmagliszttel m...Kedves Elmira!<br />Érdeklődök, hogy a tökmagliszttel miket lehet sűríteni? Lehet, hogy a kérdés butának tűnik, de én valamilyen főzelékre gondolok pl. vagy levesre, illetve, rántott hús panírként használható-e?<br />Köszönöm<br />FerencFeri Ferihttps://www.blogger.com/profile/08683095121830305417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-73042040952034094112013-05-08T23:01:11.547+02:002013-05-08T23:01:11.547+02:00Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.Feri Ferihttps://www.blogger.com/profile/08683095121830305417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-77559705387318907532013-03-06T09:00:36.700+01:002013-03-06T09:00:36.700+01:00A yam gyökér botanikailag nem rokon az édesburgony...A yam gyökér botanikailag nem rokon az édesburgonyával, hanem a liliom és fűfélék családjába tartozik. Szárazabb, rostosabb, magasabb a keményítő és alacsonyabb a fruktóztartalma, mint az édesburgonyának. Több száz fajta létezik. Ha amúgy nincs túlsúly vagy cukorbetegség probléma, akkor mértékkel használható sűrítésre, de tényleg vigyázni kell, hogy ne legyen belőle napi használat.Elmirahttps://www.blogger.com/profile/14097970903815712918noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-83705970362805675402013-03-06T01:49:53.200+01:002013-03-06T01:49:53.200+01:00Yam az edeskrumpi vagy rosszul tudom??Yam az edeskrumpi vagy rosszul tudom??Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-22686616648818740492013-02-20T11:27:34.185+01:002013-02-20T11:27:34.185+01:00Kedves Elmira!
Szeretnék érdeklődni, hogy mi a he...Kedves Elmira!<br /><br />Szeretnék érdeklődni, hogy mi a helyzet a "yam liszttel"?<br />Állítólag nagyon jó sűrítő liszt, de nem merem használni, mert nem találok rá semmi információt.<br />Válaszát előre is köszönöm.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-79769593792980533162012-12-14T12:52:25.652+01:002012-12-14T12:52:25.652+01:00Kedves Mária, én a Paleo jó nevű termékkel készíte...Kedves Mária, én a Paleo jó nevű termékkel készítettem először, de azóta már többször egyéb cégek tökmaglisztjeivel is. Tökéletesen összeáll a massza és a vízben sem porlik, mállik szét. Sajnos nem tudom, mi lehet a probléma.Elmirahttps://www.blogger.com/profile/14097970903815712918noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-12915027277021308982012-12-14T10:09:21.215+01:002012-12-14T10:09:21.215+01:00Kedves Elmira!
Szeretném a segítségét kérni. Nagyo...Kedves Elmira!<br />Szeretném a segítségét kérni. Nagyon örültem, hogy "galuska " receptet is találtam , de már másodszor fő teljesen szét pedig a hozzávalókhoz hűen próbáltam megalkotni.<br />Lehet, hogy a tökmagliszt minősége a kulcs??<br />Válaszát köszönve<br />Üdv: MáriaMárianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-3407622540238808002012-11-19T20:48:55.420+01:002012-11-19T20:48:55.420+01:00Dr Loren Cordain felsorolása szerint a hajdina nem...Dr Loren Cordain felsorolása szerint a hajdina nem paleo, mert lektint és fitátot tartalmaz.Elmirahttps://www.blogger.com/profile/14097970903815712918noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-4478144863677815302012-11-19T12:23:11.242+01:002012-11-19T12:23:11.242+01:00Kedves Elmira!
Engem a hajdina kérdése érdekelne. ...Kedves Elmira!<br />Engem a hajdina kérdése érdekelne. Hivatalosan nem gabona, mégis sokan odasorolják és így már nem paleo. Mi a helyzet vele?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-26324838642635357212012-09-30T23:12:12.376+02:002012-09-30T23:12:12.376+02:00Az édesburgonya Cordain professzornál a megengedhe...Az édesburgonya Cordain professzornál a megengedhető kompromisszumos dolgok között van. Ha valaki rendszeresen mozog és nem túlsúlyos, akkor inkább szóba jöhetnek ezek a keményítő tartalmú gyökerek. Csicsókával, sütőtökkel, paszternákkal is lehet sűríteni, vagy a zöldség felét turmixolni. A kesutejszín is kiválóan sűríti a krémleveseket.Elmirahttps://www.blogger.com/profile/14097970903815712918noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-31375463000766995852012-09-27T09:42:21.738+02:002012-09-27T09:42:21.738+02:00Mi a helyzett az édes burgonyával? Ez is a nem ajá...Mi a helyzett az édes burgonyával? Ez is a nem ajánlott zöldségek között van pedig inzulin rezisztencia esteén valamint PCOs esetén kimondottan javalott a fogyasztása. Én agyon szerettem levesek süritésére használni de most hogy átáltam a Paleo étkezésre ki kellett zárni a konyhából....Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-6563391840545584662011-12-13T20:37:57.117+01:002011-12-13T20:37:57.117+01:00Épp ettől hiteles a véleménye.
"zab ügy"...Épp ettől hiteles a véleménye.<br /><br />"zab ügy"?! :))))))) Igaz, annak egy időben tényleg elfajult a használata... amolyan "vízbe dobott kő effektus".botaohttps://www.blogger.com/profile/11144730813362711731noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-15456001192682669182011-12-13T19:22:01.563+01:002011-12-13T19:22:01.563+01:00Nagyon jó! Várjuk a recepteket :-)). Gábor óvatos ...Nagyon jó! Várjuk a recepteket :-)). Gábor óvatos duhaj, de igaza van. Inkább előbb meggyőződik róla, hogy valami tényleg oké, mielőtt ajánlja. Nem akarunk még egy zab ügyet...Elmirahttps://www.blogger.com/profile/14097970903815712918noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-66926692309464761952011-12-13T14:26:14.091+01:002011-12-13T14:26:14.091+01:00Én tavaly több kört futottam csicsóka ügyben, és e...Én tavaly több kört futottam csicsóka ügyben, és elképzelni nem tudtam miért nem paleo. Nincsen benne keményítő as a GI/GL értékei is elég jók. Így én magamnak "paleosítottam", de mielőtt recepteket osztanék meg, utána akartam olvasni hogy mi a "hivatalos" paleo-vélemény :) Szóval ennek most nagyon örülök :)))botaohttps://www.blogger.com/profile/11144730813362711731noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-59425329656387459272011-12-10T16:52:06.812+01:002011-12-10T16:52:06.812+01:00Ez igazán jó hír! A paleo megismerése előtt gyakra...Ez igazán jó hír! A paleo megismerése előtt gyakran használtam a krumpli helyettesítésére csicsókát, a családom is egészen megkedvelte. Sajnáltam volna ha le kell mondanunk róla. Köszönöm!livitalhttps://www.blogger.com/profile/03560249453816525558noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-29304556841117389512011-12-08T15:14:57.739+01:002011-12-08T15:14:57.739+01:00Gábor az elmúlt hónapokban elmélyedt az egészséges...Gábor az elmúlt hónapokban elmélyedt az egészséges bélflóra jelentőségének vizsgálatában és mivel a csicsóka a sok inulin miatt prebiotikus növény, tehát rostjai táptalajt képeznek a jótékony probiotikumok számára, ezért belevettük az új szakácskönyvbe. A csicsóka a napraforgók családjába tartozik, nem burgonyaféle, csak hasonló receptekben szokták használni. Fogyasztható, de tudni kell róla, hogy szelesít(het)!Elmirahttps://www.blogger.com/profile/14097970903815712918noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-51986647139504905652011-12-08T08:56:34.611+01:002011-12-08T08:56:34.611+01:00Igazán jól néz ki, biztosan kipróbálom!
Elmira, eg...Igazán jól néz ki, biztosan kipróbálom!<br />Elmira, egy más jellegű kérdésem lenne.<br />Szendi Gábor honlapján olvastam a csicsókáról, miszerint a burgonyával egy kategóriába sorolja. Az új szakácskönyvedben viszont vannak csicsóka receptek. És a Gábor új könyvében is már értékes növényként szerepel. Hol van az igazság? Most paleo vagy nem?livitalhttps://www.blogger.com/profile/03560249453816525558noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-48196409813460189192011-12-06T08:51:16.953+01:002011-12-06T08:51:16.953+01:00Ez kb. 3-4 adag. A szószhoz valamilyen zsiradékon ...Ez kb. 3-4 adag. A szószhoz valamilyen zsiradékon megpirítunk egy nagy fej lilahagymát,2 gerezd fokhagymát, hozzáadunk 50 dkg darálthúst, sót, borsot, oregánót, bazsalikomot, és együtt pirítjuk kb. 10 percig. Hozzáadunk kb. 3 dl passzírozott paradicsomot, és együtt főzzük még 10 percig.Elmirahttps://www.blogger.com/profile/14097970903815712918noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-53698166920907800272011-12-05T23:35:42.722+01:002011-12-05T23:35:42.722+01:00Ez hány személyre készült?Ez hány személyre készült?onlinebiznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-89058720807879398702011-12-04T19:40:29.107+01:002011-12-04T19:40:29.107+01:00Elkérhetném a szósz pontos receptjét?Elkérhetném a szósz pontos receptjét?Attilanoreply@blogger.com