tag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post8199514454757591949..comments2023-06-27T15:25:18.618+02:00Comments on Elmira paleo konyhája: Újévi gazdag sütemény és forró csokiElmirahttp://www.blogger.com/profile/14097970903815712918noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-48727910457589437852013-01-21T15:50:37.230+01:002013-01-21T15:50:37.230+01:00A Xukor zéró 4X az édesítőszer neve, és a cukornál...A Xukor zéró 4X az édesítőszer neve, és a cukornál, illetve a xilitnél négyszer édesebb. Az alma meg a banán édességétől függően is lehet az édesítést beállítani, lehet a felével is készíteni, ízléstől függ.Elmirahttps://www.blogger.com/profile/14097970903815712918noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-63154176365514316242013-01-21T11:33:31.534+01:002013-01-21T11:33:31.534+01:001 ek Zéró Xukor 4X mit jelent? 4 ek Xukrot? Nem kö...1 ek Zéró Xukor 4X mit jelent? 4 ek Xukrot? Nem kötözködni akarok, csak furcsa a forma, és nem szeretném elrontani (nagyon guszta, azóta tervezgetem a megsütését, mióta felrakta a blogba).jutkaditkahttps://www.blogger.com/profile/10861449095382621128noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-23555621668292514432013-01-07T22:27:29.682+01:002013-01-07T22:27:29.682+01:00Nem szeretem ezt a hangnemet, nem érzek benne jóin...Nem szeretem ezt a hangnemet, nem érzek benne jóindulatot, és arctalan, névtelen emberekkel sem szeretek diskurálni. Főleg nem itt, ez a fórum másra való. Mint mondtam, mindenkinek joga van a saját véleményéhez.Elmirahttps://www.blogger.com/profile/14097970903815712918noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-46608805840262634282013-01-07T19:13:00.052+01:002013-01-07T19:13:00.052+01:00A paleo alapanyag, főleg sütés-főzés-párolás után ...A paleo alapanyag, főleg sütés-főzés-párolás után átalakul. A glikémiás indexe biztosan. És ez a gyümölcsökre nincs jó hatással.<br />A paleo doki egyáltalán nem is képviseli a gyümölcsöket még nyers formájában sem, hogy is lesz ez a legújabb sárvári Danubiuszos együttműködés ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-46283100913561080352013-01-07T18:59:20.557+01:002013-01-07T18:59:20.557+01:00A fenti recept a sokadik olyan recept ezen a blogo...A fenti recept a sokadik olyan recept ezen a blogon és a szakácskönyvekben is, ahol főtt gyümölcs szerepel. Az, hogy mi paleo, és mi nem, részben egyéni értelmezés kérdése, és mint már eddig is többször mondtam, mindenkinek szíve joga, hogy az arányokat, illetve "szabályokat" milyen mértékben, módon követi. Én eddig is, ezután is fogok használni gyümölcsöt főzéshez. A lekvárok és a gyümölcslevek esetében el tudom fogadni azt a jogos aggályt, hogy hirtelen, nagy mennyiségű gyümölcsöt tudunk magunkhoz venni olyan formában, amit nyersen nem tudnánk megenni egyszerre. Ennél a süteménynél 1 alma és 1 banán kb. negyedét esszük meg egyszerre, ezt semmiképpen nem tartom túl soknak. Egyszer már írtam egy bejegyzést arról, hogy kipróbáltam, hogy a nyers, a főtt, illetve a sült alma milyen mértékben emeli meg a vércukorszintet. Ugyanannál a mennyiségnél nem volt semmi különbség. Az én értelmezésemben az paleo, ami paleo alapanyagból készül.Elmirahttps://www.blogger.com/profile/14097970903815712918noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-4051569807230185602013-01-07T18:50:58.220+01:002013-01-07T18:50:58.220+01:00A kókuszcukor glikémiás indexe 35-ös, 300 kalória ...A kókuszcukor glikémiás indexe 35-ös, 300 kalória van 10 dekában. A xilitnél és az eritritnél ez nyilván több, de aki nem bírja a cukoralkoholokat, annak jó alternatíva lehet steviával keverve. Előnye, hogy tud karamellizálódni, és nagyon finom illata-íze van. Én kis mennyiségben használom, és csak ritkán.Elmirahttps://www.blogger.com/profile/14097970903815712918noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-79799648587237974312013-01-07T10:46:20.245+01:002013-01-07T10:46:20.245+01:00Ez annyira gazdag, hogy a gyümölcsök miatt nem is ...Ez annyira gazdag, hogy a gyümölcsök miatt nem is igazán paleo. Márminthogy a gy.cukor itt nem nyers, kötött formájában vagyon. Ezt már régóta tudjuk, de miért is kell ilyen sütiket készíteni paleo gasztro-blogon ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-31985474630651917382013-01-07T08:01:22.199+01:002013-01-07T08:01:22.199+01:00A kókuszcukorról mit érdemes tudni paleo szempontj...A kókuszcukorról mit érdemes tudni paleo szempontjából? Meg nem hallottam róla.Tóth Andreanoreply@blogger.com