tag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post2155192989557256534..comments2023-06-27T15:25:18.618+02:00Comments on Elmira paleo konyhája: AlmavajElmirahttp://www.blogger.com/profile/14097970903815712918noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-67001408651326432462013-09-07T13:24:44.834+02:002013-09-07T13:24:44.834+02:00Kedves Elmira!
Örülök, hogy nem sértődtél meg, hi...Kedves Elmira!<br /><br />Örülök, hogy nem sértődtél meg, hiszen nem is Te nevezted el így, csak lefordítottad az angol nevét. Biztosan azért"vaj", mert olyan puha, krémes, kenhető. Vannak ilyen különleges dolgok, pl. "áfonyás lilahagyma lekvár" most láttam egy újságban, elrugaszkodnak a hagyományos ízektől. Néha jó kísérletezni. <br />Pláne hogy így dícséred, hogy milyen finom, én is feltétlenül ki fogom próbálni, mindig van egy csomó nyári hullott almánk, amit nem győzünk nyersen enni, és csak elrohad. Biztos, hogy nálunk is el fog fogyni :)<br />Köszi mindent és további jó őszi befőzögetést kívánok.<br />Üdv:<br />Gabi.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-76981814159251729352013-09-03T08:54:27.454+02:002013-09-03T08:54:27.454+02:00Kedves Gabi, nem is tudom, miért így nevezték el e...Kedves Gabi, nem is tudom, miért így nevezték el ezt a készítményt. "Apple butter"-ként ismert az angolszász kulináriában. Nekik vannak ilyen furcsa nevű, kenyérre kenhető édes dolgaik. Pl. a "lemon curd", ami egy édes, citromos krém, sütemények töltelékébe is használják. Szó szerint mást jelent, de ez a neve. Ilyen az "almavaj" is, aminek nincs köze a vajhoz. Fantasztikusan finom, az utolsó csepp múlt héten fogyott el belőle. Nálunk nagyon lassan fogy az a pár üveg lekvár vagy lekvárszerű készítmény, amit főzök. Üdvözlettel, Elmira Elmirahttps://www.blogger.com/profile/14097970903815712918noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-68967017927670569812013-09-02T20:54:31.119+02:002013-09-02T20:54:31.119+02:00Kedves Elmira!
Miért vaj ez, nem inkább almalekvá...Kedves Elmira!<br /><br />Miért vaj ez, nem inkább almalekvár? A vajról valami zsíros dologra asszociál az ember, zsírosat vár, ez meg inkább édes lekvár. Ha már lekvárrá főzzük a gyümölcsöt, akkor vállaljuk a nevét is, nem?<br />Most nem az alma agyonfőzésével van a gondom, hanem hogy miért vaj, ha egyszer nem zsíros, hanem édes lekvár?<br />Amúgy a recept jó, talán majd kis mennyiségben kipróbálom.<br />Üdv:<br />Gabi.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-32307388833092112782012-08-14T21:28:01.457+02:002012-08-14T21:28:01.457+02:00Kedves Edit!
Én mindig is főztem, sütöttem gyümölc...Kedves Edit!<br />Én mindig is főztem, sütöttem gyümölcsökkel, számomra ez még belefér a paleo étrendbe, de vannak, akik ezt már nem tartják paleonak. Itt nagyon széles skálán mozognak a dolgok, mert az összes külföldi paleo blog mézet és agave szirupot használ, ami sokkal töményebb fruktóz, mint mondjuk egy almás pitében lévő alma. Sokféleképpen lehet paleózni, és mindenki a saját legjobb belátása szerint dönti el, hogy az egyébként paleo alapanyagokat hogyan használja fel.Elmirahttps://www.blogger.com/profile/14097970903815712918noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3863281182712969433.post-83543397983415617912012-08-13T21:07:38.896+02:002012-08-13T21:07:38.896+02:00Kedves Elmíra!
Most akkor főzőm vagy NEM főzöm a g...Kedves Elmíra!<br />Most akkor főzőm vagy NEM főzöm a gyümölcsöket? -"Felforraljuk és puhára főzzük."-<br />Tudomásom szerint a fözőtt gyümölcs az kompromisszumos megoldás! Akkor ezek szerint ez a recepted nem paleo?<br />Ekőre is köszönöm a választ:<br />EditAnonymousnoreply@blogger.com