2017. március 13., hétfő

Szalonnás csirke színes karfiollal



Van, aminek nem tudok ellenállni. Például ennek a csodás karfiolnak. A Metroban vettem, amint látjátok, négyféle színben pompázik. Tökéletes köret lett belőle a karamellizált csirkéhez. A csirkéhez adott zöld fűszereket szárított formában használtam.

Hozzávalók 2 személyre:
kb. egy fél nagyobb fej karfiol (vagy színes, vagy pagoda karfiol, vagy brokkolival vegyesen)
1 nagy sárgarépa, vékonyan felkarikázva
1 csokor petrezselyem, aprítva
kókuszzsír
3 dkg házi füstölt húsos szalonna, vékony kis csíkokra vágva
4 csirke felsőcomb
oregánó
kakukkfű
bazsalikom
3 ek. Coconut Aminos (bio fermentált kókusznedv)
fél deci csontleves


Egy serpenyőben felolvasztjuk a kókuszzsírt, megpirítjuk rajta a szalonnát. Rátesszük a csirke darabokat, megsózzuk, a fűszerekkel megszórjuk. Meglocsoljuk a Coconut Aminossal, és aláöntjük a csontlevest. Fedő alatt puhára pároljuk, majd fedő nélkül mindkét oldalán átpirítjuk. Sűrű, ragacsos és isteni szaftja lesz. Miközben a csirke készük, a zöldségeket megpároljuk, majd a vágott petrezselyemmel összekeverve köretként tálaljuk.