2017. július 30., vasárnap

Vörös márna és ördöghal zöld salsával


A képen látható finomságot tavasszal ettem öcsémék svájci otthonában. Akkor adta magát a spárga köretnek. Ebben az időszakban nyugodtan lehet helyettesíteni például zsenge cukkinival. A kép alján látható zöldség neve "tengeri spárga", vagy hivatalosan sziksófű. Legnagyobb örömömre árulják a Metro áruházban, ahol amúgy is gyakran megfordulok, mert ott veszek halat. A pozsgások közé tartozik, elkészítése nagyon egyszerű, csak rövid párolást igényel. Íze sós/jódos, nagyon üde. A zöld salsa többféle fűszerrel elkészíthető, és nagyon jól megy a halakhoz. Magyarországon mind a vörös márna, mind az ördöghal a drágább halak közé tartozik, nyugodtan lehet helyettesíteni szürke harcsával, tőkehallal, nílusi sügérrel, fogassal, ami belefér.

Hozzávalók 2 adaghoz:
kb. 35 dkg fehér húsú halfilé
a sütéshez olíva olaj és egy pici vaj (vagy ghí)
30 dkg zöldspárga vagy zsenge cukkini
5 ek. extra szűz olíva olaj
2-3 ek. citromlé
1 csokor zöldpetrezselyem vagy bazsalikom (vagy akár koriander zöldje)
1 marék zöld olajbogyó, mag nélkül
1 marék sziksófű

A halfiléket olíva olaj és vaj keverékén serpenyőben megsütjük. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük. A zöldségeket pár percig ressre pároljuk. Mi salátát, koktélparadicsomot is ettünk hozzá. A salsához minden összetevőt pürésítünk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése